Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κάνει τη διαφορά και φέτος το καλοκαίρι, με τη λειτουργία τριών δημοτικών κινηματογράφων, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του πλέον σινεφίλ Δήμου της χώρας!

Τα τρία θερινά σινεμά της πόλης μας, διατηρούν τη ρομαντική γοητεία του παρελθόντος, ενώ παράλληλα καλύπτουν ανάγκες του παρόντος, προσφέροντας καλύτερη εικόνα και ήχο, σε συνδυασμό με ανέσεις: πολυθρόνες, τραπεζάκια, ποικιλία ποτών και εδεσμάτων, αφιερώματα και ταινίες πρώτης προβολής. Με τρεις τουλάχιστον ταινίες την εβδομάδα, με μόλις 4 ευρώ είσοδο, με 3 αίθουσες διαφορετικής φιλοσοφίας, ύφους και αισθητικής, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προσφέρει κινηματογράφο με άψογες τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχους, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον χωρίς διαφημιστικές ταμπέλες και θόρυβο.

Οι αίθουσες διαχειρίζονται στο 100% από τον Δήμο, ο οποίος χρηματοδοτεί 100% και τους 3 κινηματογράφους, ορίζει το πρόγραμμα των ταινιών, έχει την επιμέλεια του έντυπου προγράμματος  και προσλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Έτσι, μπορεί να διατηρεί το εισιτήριο των 4 ευρώ, χωρίς να στερείται ποιότητας και ανέσεων. Αυτό αποτελεί πολιτιστική επένδυση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και μια διέξοδο στους δημότες που δεν φεύγουν για καλοκαίρι. Οι αίθουσες έχουν ποιοτικά κυλικεία, με προσιτές τιμές, προσφέροντας ολοκληρωμένη έξοδο. Πέρυσι το καλοκαίρι, οι κινηματογράφοι μας, άγγιξαν τα 26.000 εισιτήρια, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Στο πρόγραμμα υιοθετείται η λογική της γρήγορης εναλλαγής των ταινιών μέσα στην εβδομάδα, ακριβώς επειδή προσδοκούμε σε ένα σταθερό κοινό, το οποίο θέλουμε να έρχεται κάθε μέρα στο σινεμά. Όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο. Όλες οι αίθουσες έχουν σύγχρονες αναπαυτικές καρέκλες και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εικόνας και ήχου.

Και καθώς περπατάς στα δρομάκια της πόλης, αποφεύγοντας αυτοκίνητα και το κλασικό γκρι των πολυκατοικιών, κερδίζει την προσοχή σου μια γοητευτική γωνία που φέρει έναν αέρα άλλης εποχής.

Ο γοητευτικός δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη», που στεγάζεται στην περιοχή της Ευγένειας στο Κερατσίνι, είναι ένας χώρος που δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους εραστές της 7ης τέχνης. Η προσεγμένη εξωτερική του εμφάνιση γεννά ήδη στον θεατή μια προαίσθηση για το τι θα συναντήσει στο εσωτερικό του. Η δροσερή αυλή γεμάτη μυρωδιές και χρώματα, τα λευκά χαλίκια, τα βάζα με βασιλικό που κοσμούν τα τραπεζάκια και οι ευχάριστα καλές τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχου δημιουργούν ένα γλυκό μικρό ξέφωτο τέχνης που θέλουμε να επισκεπτόμαστε μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι μουσικές επιλογές που σε συντροφεύουν πριν την έναρξη της ταινίας σε βάζουν άμεσα στο κλίμα του τι πρόκειται να παρακολουθήσεις ενώ δεν θα έλειπε φυσικά και το σινέ-μπαρ του θερινού που είναι εφοδιασμένο με κάθε λογής συνοδευτικά αλλά και παραδοσιακές γεύσεις, έχοντας ως νούμερο ένα στις προτιμήσεις του κοινού τα σουβλάκια του με το ζεστό τους ψωμάκι.

Όσον αφορά την ιστορία, το «Μάρθα Καραγιάννη» είναι το ιστορικό «Σινέ Κατερίνα» που στέγαζε για πάρα πολλά χρόνια την κινηματογραφική τέχνη στην πόλη και ήταν σημείο συνάντησης των σινεφίλ.
Τις ταινίες μπορείτε να τις βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Δήμου ενώ άξιο είναι να αναφέρουμε τις ειδικές βραδιές αφιερωμάτων, οι οποίες πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο.

Βύρωνος και Χιλής, Κερατσίνι. Τηλ.: 2104317270. Γενική είσοδος: € 4,00

Προσεχώς

    Sorry, no posts matched your criteria.
cine_xrysistomidis2023_300
Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη
τηλ. 210.4316943
cine_melina2023_300
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα
τηλ. 210.4082530
cine_karagianni2023_300
Βύρωνος & Χιλής, Κερατσίνι
τηλ. 210.4317270
cine_merkouri2023_300
Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι (Αμφιάλη)
τηλ. 210.4005555