ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΓΙΑΝΝΗ

«Ο ΛΑΪΚΟΣ»

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ βρίσκεται στο Κερατσίνι στη συνοικία της Ευγένειας. Το παλιό του όνομα ήταν «Κατερίνα», αλλά μετονομάστηκε το 2013 προς τιμήν της Κερατσινιώτισσας ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη. Βρίσκεται σε μία όμορφη παλιά γειτονιά του Κερατσινίου και διαθέτει την παλιά ρομαντική γοητεία των θερινών κινηματογράφων. Ο χώρος που στεγάζεται είναι μία αυλή στρωμένη με χαλίκι, σιδερένια τραπεζάκια και αναπαυτικές καρέκλες σκηνοθέτη. Η μυρωδιά του νυχτολούλουδου αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη από την είσοδο, ενώ την οθόνη της προβολής διακοσμεί μία «γηραιά» μπουκαμβίλια. Ωστόσο, ο τεχνικός του εξοπλισμός είναι ψηφιακός και υπερσύγχρονος για να προσφέρει στον επισκέπτη μία απολαυστική εμπειρία σινεμά.

Ο κινηματογράφος ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ αγαπάει το «πάντρεμα» του κλασικού με το σύγχρονο και στο πρόγραμμα του. Προβάλλει ταινίες πρώτης προβολής, κοινωνικές, δραματικές, κωμωδίες, κομεντί και έχει ξεχωριστή αδυναμία στους Έλληνες δημιουργούς, παλιούς και νέους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024

Το ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ κάθε εβδομάδα προβάλλει τρεις διαφορετικές ταινίες, μία εκ των οποίων είναι παιδική. Για το 2024 έχει προετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα από ποιοτικές ταινίες, ελληνικές όπως η ΦΟΝΙΣΣΑ και ο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ, πολύ-αναμενόμενες όπως Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ο ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ, απολαυστικές, όπως το COCORICO και το ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Μ’ ΕΜΑΣ.

Παράλληλα, θα προβάλλει και δύο αφιερώματα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. Το πρώτο αφιέρωμα αφορά στον σπουδαίο δημιουργό ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ και θα πραγματοποιηθεί 26-27-28 Ιουλίου. Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά στα ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και θα πραγματοποιηθεί με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε τρία διήμερα 5 & 6 Αυγούστου, 12 & 13 Αυγούστου, 19 & 20 Αυγούστου.

  • Δευτέρα & Τρίτη  προβολή ταινίας για ενήλικες
  • Τετάρτη & Πέμπτη παιδική ταινία
  • Παρασκευή – Σάββατο & Κυριακή προβολή ταινίας για ενήλικες

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βύρωνος & Χηλής. Πολλές φορές οι επισκέπτες μας κάνουν παρατήρηση για τη «λάθος» ορθογραφία. Στην πραγματικότητα όμως, η οδός Χηλής δεν πήρε το όνομα της από τη χώρα «Χιλή», αλλά από την πόλη Χηλή, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Κωνσταντινούπολης και μέχρι την καταστροφή της Μικράς Ασίας εκεί ζούσαν χιλιάδες Έλληνες. Άλλωστε στην περιοχή της Ευγένειας βρήκαν καταφύγιο πολλοί μικρασιάτες, όπως βέβαια και σε πολλές γειτονιές της πόλης μας.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρες προβολής: Όλες οι προβολές έως και τις 25 Αυγούστου θα ξεκινούν 21.00. Από τις 26 Αυγούστου οι προβολές θα ξεκινούν στις 20.30. Δεύτερη προβολή μπορεί να γίνει ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ στις 23.00 έως τις 25 Αυγούστου και στις 22.30 μετά τις 26 Αυγούστου. Προσοχή: Στις ταινίες που η διάρκεια υπερβαίνει τις 2 ώρες συνήθως δεν γίνονται δεύτερες προβολές.

Πολιτική εισιτηρίων: α) Το εισιτήριο έχει γενική τιμή 4 ευρώ και μπορείτε να το προμηθεύεστε είτε στο ταμείο του κινηματογράφου είτε ηλεκτρονικά από τη viva. β) Οι πολύτεκνοι με την επίδειξη της κάρτας πολυτέκνων στα 2 εισιτήρια πληρώνουν το 1 (1+1 δώρο). Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους δεν πληρώνουν εισιτήριο. Γ) Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων μπορούν να προμηθεύονται δελτία ελεύθερης εισόδου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ελεύθερη Είσοδος: Όλα τα αφιερώματα ή άλλες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. Συνιστούμε, ωστόσο, να κάνετε κράτηση θέσης είτε στα ταμεία των κινηματογράφων είτε μέσω viva.

Γονείς και παιδιά: Τα παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Παρακαλούμε ελέγχετε την καταλληλότητα των ταινιών πριν από την επίσκεψη σας στον κινηματογράφο. Η καταλληλότητα αναγράφεται στο πρόγραμμα κάτω από τις πληροφορίες για την ταινία.

Δεσποζόμενα ζώα: Η είσοδος στα δεσποζόμενα ζώα δεν επιτρέπεται.

τηλέφωνο επικοινωνίας 2104317270

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Από τον ηλεκτρικό σταθμό του ΠΕΙΡΑΙΑ με τα λεωφορεία 832 και 833 κατεβαίνετε στη στάση «ΣΙΝΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ».

Προσεχώς

cine_xrysistomidis2023_300
Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη
τηλ. 210.4316943
cine_melina2023_300
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα
τηλ. 210.4082530
cine_karagianni2023_300
Βύρωνος & Χιλής, Κερατσίνι
τηλ. 210.4317270
cine_merkouri2023_300
Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι (Αμφιάλη)
τηλ. 210.4005555