Ποιοι είμαστε

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

από το 2016 οι δημοτικοί κινηματογράφοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε πλήρη δημοτική διαχείριση (εκτός των κυλικείων που μισθώνονται) με τη συνεργασία του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης. Τόσο το πρόγραμμα των ταινιών όσο και κάθε άλλη λειτουργία των κινηματογράφων υλοποιείται από τις δυνάμεις του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης.

Οι δημοτικοί μας κινηματογράφοι έχουν μια ξεχωριστή θέση στις προτεραιότητες του Δήμου μας. Οι θερινοί κινηματογράφοι είναι οι γλυκιές μας αναμνήσεις, είναι το αγιόκλημα και το γιασεμί των παιδικών μας χρόνων, είναι η πρώτη μας γνωριμία με την τέχνη του σινεμά.

Για εμάς, όμως, στόχος είναι να μην είναι τα θερινά σινεμά απλή ανάμνηση, αλλά να παραμείνουν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στις γειτονιές μας. Να παραμείνουν τα σινεμά μας τόπος συνάντησης για μικρούς και μεγάλους και τόπος αναφοράς για τον “παλιό καλό κινηματογράφο” και για την “σύγχρονη έβδομη τέχνη”. Γιατί στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η πρόσβαση στην τέχνη είναι δικαίωμα και ανάσα ζωής.

Για αυτό τον λόγο , η λειτουργία των δημοτικών μας κινηματογράφων γίνεται με υψηλές προδιαγραφές, το εισιτήριο παραμένει όσο το δυνατόν χαμηλότερο, το πρόγραμμα των ταινιών επιδιώκει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την ευρύτερη γκάμα των προτιμήσεων και των ειδών, ενώ παράλληλα, προσφαίρονται αφιερώματα και άλλου είδους εκδηλώσεις χωρίς κανένα αντίτιμο…

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ χτίζουμε μία νέα πολιτιστική ταυτότητα για την πόλη μας!

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ προχωράμε για να έχουμε μια πόλη ανθρώπινη!

 

Ο Δήμαρχος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ