ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ

«ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΛΙΩΣ….»

Ο θερινός Κινηματογράφος «Αλέκος Χρυσοστομίδης» βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο πάρκο Α. Παπανδρέου (Σελεπίτσαρι) στην Αμφιάλη. Είναι ένας κινηματογράφος που του αρέσει να χαρακτηρίζεται «μοντέρνος». Έχει αμφιθεατρική αρχιτεκτονική και περικλείεται από πανύψηλους βράχους. Η χωρητικότητα του είναι 400 θέσεων. Τα καθίσματα του είναι ειδικά ανατομικά με μαξιλαράκια, που όμως συνοδεύονται από – τα απαραίτητα σε όλους τους θερινούς κινηματογράφους – τραπεζάκια. Μόνο που τα δικά του τραπεζάκια είναι «μεταμοντέρνα» και γι’ αυτό είναι μαρμάρινα (!). Η αρχιτεκτονική του επιτρέπει να έχει άψογες συνθήκες θέασης και ακρόασης, οι οποίες ενισχύονται με την χρήση ψηφιακής μηχανής τελευταίας τεχνολογίας και dolby surround ηχητικό σύστημα.

Ο κινηματογράφος ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ είναι «μοντέρνος» και στο πρόγραμμα του. Αγαπάει ιδιαίτερα τις παιδικές ταινίες, τις ταινίες δράσης, τις sci-fi, αλλά και τις ταινίες για όλη την οικογένεια. Επειδή, του αρέσει ο πλουραλισμός κάθε χρόνο φιλοξενεί δεκάδες θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο (!).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024

Το ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ κάθε εβδομάδα προβάλλει μία ταινία για παιδιά και μία για ενήλικες και ΟΛΕΣ οι ταινίες του είναι πρώτης προβολής! Για το 2024 το ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με ταινίες που θα γίνουν blockbusters, όπως το DUNE: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ και το TWISTERS, ξεκαρδιστικές, όπως το COCORICO και το ΚΥΝΗΓΙ ΓΕΙΤΟΝΩΝ, απολαυστικές για μικρούς και μεγάλους, όπως ο ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ και ΤΑ ΜΥAΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2.

Επιπλέον, το ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ακολουθώντας το όραμα του ανθρώπου, από τον οποίο πήρε το όνομα του, αγαπάει και στηρίζει και το θέατρο.

Γι’ αυτό, τη θερινή περίοδο 2024 εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό: το ΠΑΡΚΟ-ΘΕΑΤΡΟ (!) Κάθε εβδομάδα φιλοξενεί δύο παραστάσεις υψηλού επιπέδου (μία για παιδιά και μία για ενήλικες) και τις προσφέρει στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

  • Δευτέρα ΔΩΡΕΑΝ θεατρική παράσταση ή παράσταση Καραγκιόζη για παιδιά
  • Τετάρτη ΔΩΡΕΑΝ θεατρική παράσταση για μεγάλους
  • Πέμπτη & Παρασκευή ταινίες για μεγάλους
  • Σάββατο & Κυριακή παιδικές ταινίες
  • Την Τρίτη θα είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Το θέατρο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ, το οποίο εγκαινίασε τη λειτουργία του ως θερινός δημοτικός κινηματογράφος το 2017, έχει πάρει το όνομα του από έναν σπουδαίο θεατράνθρωπο της πόλης μας.

Ο Αλέκος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1921. Φοίτησε στις δραματικές σχολές του Πειραϊκού Συνδέσμου και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ήταν  ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και θιασάρχης. Το 1930 ίδρυσε στο Κερατσίνι, στη σημερινή πλατεία λαού, το «ΘΕΑΤΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ». Το θέατρο λειτούργησε για 40 χρόνια και πέρασαν από αυτό όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Παράλληλα, κυκλοφόρησε 25 βιβλία, ποιητικές ανθολογίες και πεζογραφήματα. Πολλά έργα του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρες προβολής: Όλες οι προβολές έως και τις 25 Αυγούστου θα ξεκινούν 21.00. Από τις 26 Αυγούστου οι προβολές θα ξεκινούν στις 20.30. Δεύτερη προβολή μπορεί να γίνει ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 23.00 έως τις 25 Αυγούστου και στις 22.30 μετά τις 26 Αυγούστου. Προσοχή: Στις ταινίες που η διάρκεια υπερβαίνει τις 2 ώρες συνήθως δεν γίνονται δεύτερες προβολές.

Πολιτική εισιτηρίων: α) Το εισιτήριο έχει γενική τιμή 4 ευρώ και μπορείτε να το προμηθεύεστε είτε στο ταμείο του κινηματογράφου είτε ηλεκτρονικά από τη viva. β) Οι πολύτεκνοι με την επίδειξη της κάρτας πολυτέκνων στα 2 εισιτήρια πληρώνουν το 1 (1+1 δώρο). Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους δεν πληρώνουν εισιτήριο. Γ) Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων μπορούν να προμηθεύονται δελτία ελεύθερης εισόδου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ελεύθερη Είσοδος: Όλα τα αφιερώματα ή άλλες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. Συνιστούμε, ωστόσο, να κάνετε κράτηση θέσης είτε στα ταμεία των κινηματογράφων είτε μέσω viva.

Γονείς και παιδιά: Τα παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Παρακαλούμε ελέγχετε την καταλληλότητα των ταινιών πριν από την επίσκεψη σας στον κινηματογράφο. Η καταλληλότητα αναγράφεται στο πρόγραμμα κάτω από τις πληροφορίες για την ταινία.

Δεσποζόμενα ζώα: Η είσοδος στα δεσποζόμενα ζώα δεν επιτρέπεται.

τηλέφωνο επικοινωνίας 2104316943

Προσεχώς

cine_xrysistomidis2023_300
Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη
τηλ. 6949001830
cine_melina2023_300
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα
τηλ. 6948124011
cine_karagianni2023_300
Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι τηλ. 6940918066